18 Aralık 2011 Pazar

Voodo Bebeği

Geçen haftasonu bir arkadaşımın nikahı nedeniyle Ankara'ya düştü yolum. Cuma akşamı trenle gittiğim Ankara'dan istemeye istemeye Pazar günü döndüm İstanbul'a. Ankara'ya giderken sevinen tek İstanbullu benim sanırım. Ankara'yı çok severim ben, o sakinliği, rutinliği daha güzel geliyor bana. Gerçi eskiye göre değişmiş, biraz kalabalıklaşmış sanki. Herneyse.

Ankara'da evinde kalacağım arkadaşım için kendi ellerimle minik bir hediye yapmaya karar verdim ve aşağıda gördüğünüz şirin bebek çıktı ortaya. Kalıbı internetten bulup beyaz keçeden kestim ve elimde diktim. (ne yazık ki babaannemden yadigar eski dkişi makinesini hala tamir ettiremedim)

Bebeğimin boynuna siyah yünden ince bir atkı ördüm, başına da minik bir fiyonk kondurdum. Gözlerini de siyah düğmeden yaptım. Ankara yolculuğumda bana eşlik eden bu minik bebeği, yeni arkadaşı çok sevdi. Ben de çok sevdim. Şimdi iki tane daha dikiyorum aynısından. Biri taa ABD'ye, çocukluk arkadaşıma gidecek, diğeri de pasaja :)

Siz nasıl buldunuz?

Mutlu Canavar'dan selamlar...

uzun zamandır yazmaya niyetleniyorum ama bir türlü fırsat bulamıyorum. yine de akşamları boş durmuyorum, işten yorgun argın eve gelmeme rağmen çalışmaya devam ediyorum.

işte evdeki eski bir çarşafı değerlendirerek yaptığım sevimli bir yastık... internetten bulduğum kalıba uygun olarak kumaşı kestim, daha sonra elimde diktim, içine de elyaf doldurdum. Gözünün biri beyaz keçeden, üzerine siyah bir düğme yapıştırdım. Diğer gözü ile ağzı ise siyah yünden yapıldı. Fotoğraftan pek belli olmuyor ama bir de beyaz keçeden yapılmış dişi var:)

Bu şirin canavarın adını "Happy Monster" koydum. Yani Mutlu Canavar. Gören arkadaşlarım çok beğendi, şimdilik evde duruyor. Fırsat bulduğum bir  haftasonu daha güzel kumaşlar alıp farklı desenlerde dikip pasajıma eklemeyi düşünüyorum.

Siz nasıl buldunuz? (not: fotoğraf cep telefonu ile çekildiği için kalitesi düşük)

3 Aralık 2011 Cumartesi

bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır

türk kahvesini çok severim. özellikle de kokusunu. evde annemin ağzı kalp şeklinde olan kahve fincanlarını görünce aklıma bir fikir geldi ve hemen işe koyularak bu bardak altlıklarını tasarladım. boyutları kahve fincanları ve çay bardakları için ideal.

kahvenin eşlik ettiği uzun sevgi dolu sohbetlerde kullanılabilir.
herkese bol kahveli, bol kahkahalı günler...




not: pasajım üzerinden sipariş verebilirsiniz.