5 Temmuz 2012 Perşembe

alışveriş kabusu


yaz- kış fark etmez, kıyafet alışveriş yapmak benim için tam bir kabus.
mağaza mağaza gezip kıyafet denemekten nefret ediyorum. ne zaman birşeylere ihtiyacım olsa ve alışverişe çıksam hiçbir şey alamadan geri gelirim. çok kötü bir huyum var. ne istediğimi, bana neyin yakışacağını bilirim, hatta ona kafayı takarım ve vitrinlerde sadece o sezon moda olan kıyafetler sergilendiği için acayip zorlanırım. aradığımı bulamam çoğu kez.

hal böyle olunca da kıyafet alışverişi yapmak benim için çoğu zaman tam bir azaba dönüşüyor desem yalan olmaz. ;

özellikle de yazın kabinde, bu sıcak havada debelenmek hiç hoşuma gitmiyor. bu nedenle yazın alışverişe çıktığımda kıyafetlerin büyük kısmını denemeden alıyorum. eve gidip deniyorum, duruma göre değiştiriyorum. artık farklı bedenini bulamazsam yapacağım bir şey de olmuyor haliyle.

söz konusu ayakkabı ve aksesuar alışverişi olduğunda ise durum tam tersine dönüyor. hele ki aksesuar. özellikle yüzük ve küpe konusunda bazen abarttığımı itiraf etmeliyim.
neyse asıl bahsetmek istediğim bu değil. kısa bir açıklamadan sonra gelelim konumuza.

bu yaz da her yaz başında yaptığım gibi kısa bir alışveriş turuna çıktım. beğendiğim bir şey bulamadan eve döndüm çaresiz. ne yapsam diye düşünürken aklıma bir fikir geldi. sevdiğim renklerden bir kaç tişört, bluz alıp onların üzerine kumaş ya da keçe ile desenler yapmaya karar verdim. ilk işim bu hafta sonu birkaç düz renkli tişört almak olacak. yaptığım zaman da sizlerle paylaşacağım.

internette çok güzel örneklere rastladım, eminim daha da güzelleri yapılabilir. biraz yaratıcılığımızı kullanmak gerekiyor. işte bulduğum birkaç örnek...

yukarıdaki modeli çok ama çok beğendim. yaz mevsimine uygun değil ama kışın mutlaka deneyeceğim. merserize bir kazağın dirseklerine keçeden kalp eklemişler. pek şahane olmuş. siyah renk bir kazağa denemeyi planlıyorum.  bu şirin kazaktan siz de yapmak isterseniz nasıl yapıldığını buradan öğrenebilirsiniz. 

bebekler için şirin bir tişört yapılmış. bunu kendimiz için de yapabiliriz. hatta bambaşka desenler de kullanabiliriz. bu deseni görünce bir fikir geldi bile aklıma. düz bir tişörtün arka omuz kısmında bu kuş figürü çok güzel durabilir. nasıl yapıldığını görmek isterseniz buraya  tıklayabilirsiniz. 
bu da en beğendiklerimden biri. büyük küçük herkesin giyebileceği eğlenceli bir tişört. nasıl yapıldığını görmek için buraya göz atabilirsiniz. 


şimdilik bu kadar. yukarıdaki örnekleri beğenmediyseniz, istediğiniz başka desenleri uygulayabilir, kimsede olmayan birbirinden şahane ve yaratıcı kıyafetler elde edebilirsiniz. evde giymediğiniz kıyafetleri böylelikle değerlendirebilirsiniz de. ben ilk fırsatta deneyeceğim.

bu arada keçe ile ilgilenen herkesin merak ettiği bir soruna da değinmek istiyorum. keçe yıkanır mı? ya da nasıl yıkanır? yaptığım kısa araştırma sonucu keçenin ılık suda ve elde yıkanabildiğini okudum. çamaşır makinesinde de yıkanabiliyormuş ama ben denemeye korkarım açıkcası. bir de keçelerin asılarak kurutulması gerekiyormuş.

keçenin temizliği ile ilgili bilgi edinmek isterseniz http://www.hobikece.com/sentetik_kece.html