24 Şubat 2012 Cuma

günaydın İstanbul kardeş

ne kadar uzun zamandır yazamıyorum. bu aralar iş temposuna öyle bir kaptırdım ki kendimi, sonum hayrola!
haliyle bunca zamandır elime iğne iplik de alamadım. bu hafta sonundan umutluyum ama :)

bu arada en sonunda bir fırınım oldu. ama fırın almakla iyi mi ettim kötü mü ettim, henüz anlayamadım. neredeyse 2 günde bir kek, poğaça denemeleri yapıyorum.

mutfakta tam bir acemi olduğum için çeşitli bloglardan denenmiş tarifleri uyguluyorum. mesela şu aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz lezzetli keki, Kekevi tarifiyle yaptım. Mükemmel oldu tadı. Fotoğraf cep telefonu ile çekildiği için biraz kalitesiz ama idare eder. Keki pişirmeden önce içine birkaç tane de badem attım. Evde sadece badem olduğu için badem kullandım ama eminim ceviz bu keke daha çok yakışacaktır.


Kekin yanında bir de tuzlu olarak ekmek hamurundan pizza yaptım. Onun fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. Tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.  Bu arada ben mutfakta acemi olduğum için şimdilik Tuzvebiber'i sadece izleyici olarak takip edebiliyorum :) Ama yemek yapmayı bilenler ve sevenlerin çok işine yarayacak bu sitenin kullanıcılarına bir de minik süprizi var.

Tuzvebiber.com'a ücretsiz üye olarak tariflerinizi ve mutfak/yeme/içme kültürü ile ilgili yazılarınızı paylaşabilir ve Money Puan kazanma şansı elde edebilirsiniz. Site her hafta en aktif kullanıcısına 20 TL değerinde Money Puan hediye ediyor. Üstelik yapmanız gereken çok basit. www.tuzvebiber.com'a ücretsiz üye olun, yazmaya başlayın...

En yakın zamanda görüşmek üzere....Herkese sevgiler...

3 yorum:

  1. Olsun, yazdın ya... Eminim fırın aldığına pişman olmayacaksın. Zaten kekten de anlaşılıyor. Ben bu blog paylaşımlarına bayılıyorum. Çok işime yarayan tarifler buldum ve hepsi de hiç hatasız sonuç verdi. Buradan selam çakıyorum bu blog dostlarına ve samimi paylaşımlara :)

    YanıtlaSil
  2. yeni fırın hayırlı uğurlu olsun ve ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. sık sık fırında yeni birşeyler pişirmeyi denediğim için bu gidişle çok kilo alacağımdan korkuyorum :) bu nedenle fırın aldığıma pişman olabilirim :)

    YanıtlaSil